Bona gent com tu

El Camino ESS està gestionat per L’Olivera (Catalunya), REAS Aragón, El Colletero (La Rioja), el Centre de Desenvolupament Rural Carrión de los Condes (Castella i Lleó), i REAS Galícia. 

nosotras-web-semitono-con-nombres-flechas-y-todas-mapas-1

L´OLIVERA (Catalunya) 

A L’Olivera tenim una dilatada experiència en la dinamització territorial i l’acompanyament a persones en risc d’exclusió social cap a una vida plena.

L’any 2017 iniciem una nova línia de negoci basada en l’Enoturisme Social i Sostenible gràcies a la qual hem generat 6 llocs de treball per a persones amb capacitats diverses. L’any 2020 impulsem la posada en marxa d’una empresa d’inserció dedicada específicament a aquesta finalitat.

REAS ARAGÓN (l’Aragó)

Des de l’any 2015, la nostra entitat està donant suport a l’emprenedoria col·lectiva i està acompanyant la constitució i consolidació d’iniciatives emprenedores amb els principis i els valors de l’Economia Social i Solidària. 

Hem donat suport a més de 300 projectes en diferents sectors a través del programa Centro de Recursos para la Innovación Social y fomento del Cooperativismo, conegut com a Emprendes.net. Des d’aquest programa hem donat suport a un gran nombre de projectes vinculats amb el turisme sostenible en diferents sectors, amb la sobirania alimentària, l’oci i les vacances, el cicloturisme, projectes culturals, projectes de benestar, de cures i projectes directament orientats a la revitalització del món rural. 

ASSOCIACIÓ EL COLLETERO (La Rioja)

Neix l’any 2000 per generar ocupació, formació, desenvolupament sostenible i equitat pel poble de Nalda i el seu entorn rural.

A través de xarxes de dones rurals, treballem amb persones de tots els pobles. Juntes lluitem contra el despoblament, intentant que les experiències agro-transformadores i amb contingut biocultural esdevinguin jaciments de feina o augment de rendes mitjançant un turisme sostenible.

Dins de REAS Rioja, xarxa a la qual pertanyem com a entitat, treballem per generar un mercat social rural que emfatitzi el paper d’aquestes experiències en el desenvolupament sostenible i en la custòdia del territori. Com en el cas de les dones artesanes, pretenem que sigui un recurs turístic que permeti la vida i la permanència als pobles.

CENTRE DE DESENVOLUPAMENT RURAL CARRIÓN DE LOS CONDES (Castella i Lleó)

Neix l’any 1990 amb l’objectiu de generar processos integrals de desenvolupament lligats a la posada en marxa de serveis i activitats que millorin la qualitat de vida de la gent de la comarca de Carrión de los Condes (Palència). Durant més de 30 anys hem endegat diferents projectes vinculats a l’educació, els serveis socials, el desenvolupament econòmic i la conservació del medi ambient. 

En la darrera dècada, sota el lema “Sostener la vida en Tierra de Campos: Cuidar de las personas y del territorio que habitan” s’han materialitzat accions com: suport a iniciatives d’emprendoria a la comarca; posada en marxa del Proyecto Tierra (restaurant, venda de productes de projectes socials, alimentació ecològica i de proximitat); servei de menjar a domicili als pobles de la comarca; borsa de treball i intermediació laboral; formació per a l’ocupació; i organització d’activitats culturals i de dinamització de la comarca.

REAS GALÍCIA (Galícia)

Des del 2012, any de la seva fundació, la Red de Economía Alternativa y Solidaria (REAS) de Galícia treballa en accions que permetin coordinar, dinamitzar i enfortir el teixit socioeconòmic i empresarial de les entitats adherides a la carta de principis de l’Economia Solidària. Entre las entitats sòcies de REAS Galícia hi ha organitzacions vinculades al desenvolupament rural, la gestió cultural i patrimonial, l’etnografia, l’educació ambiental o el turisme rural.

En aquests últims anys, concretament des de 2020, estem desenvolupament el programa d’acompanyament per a la millora de la comunicació d’entitats de l’Economia Social gràcies al suport de la xarxa EUSUMO. El seu objectiu és donar suport a les entitats perquè construeixin un relat que els permeti diferenciar-se i projectar el seu factor diferencial com a organitzacions que tenen un impacte social positiu. En aquests anys, hem assessorat personalment 120 entitats de l’Economia Social Gallega.

mano-flor-100-personas
next2
plan-recuperacion-tuismo
Banner de Consentimiento de Cookies por Real Cookie Banner