Què es el Camino ESS?

Una proposta turística alternativa, basada en experiències sostenibles i responsables a Catalunya, l’Aragó, La Rioja, Castella i Lleó, i Galícia.

Un camí format per projectes i iniciatives d’Economia Social i Solidària* (ESS) que generen un impacte positiu en el territori i que ara poden ser també una experiència dins del CAMINO ESS.

 *Encara no saps què és l’Economia Solidària? No et preocupis, aquí t’ho expliquem

Com sorgeix?

La idea inicial del camino apareix el 2010 al CASAL (Col·lectiu Autogesionat de Solidaritat entre l’Àrea Llatina) de la mà de l’Enrique del Río: un viatge a partir del qual entendre i ser part de les arrels de l’economia solidària i els seus valors. Anys més tard, però amb la mateixa essència, neix el Camino ESS per oferir experiències immersives que apostin pel turisme sostenible i responsable, i al centre de les quals estan i estaran sempre les persones.

 

Ens mouen dos grans objectius:

1.    Generar aliances entre les iniciatives i impulsar una xarxa de turisme alternatiu que permeti la seva sostenibilitat en el temps.

2.    Potenciar l’Economia Solidària a través de la seva visibilització en el sector turístic.

chica-mapa3-1
100-personas-1

 

Com ho fem?

Des de, per i per als territoris! Volem construir xarxes sòlides on la prioritat sigui la cura de les persones i les comunitats. Per això som les pròpies entitats de l’Economia Solidària les que creem el camino i acompanyem de forma directa les iniciatives que l’integren.

 

D’acord, bé... però aleshores qui hi ha al seu darrere?

El Camino ESS està gestionat per L’Olivera (Catalunya), REAS Aragón, El Colletero (La Rioja), el Centre de Desenvolupament Rural Carrión de los Condes (Castella i Lleó), i REAS Galícia.

I tot això, amb quina finalitat?

L’objectiu final és generar un entorn digital i material promocional amb el qual conèixer, planejar i contractar diferents experiències dins d’un itinerari.

Projectes culturals locals, mediambientals, cooperatives de desenvolupament, creació artesana... i moltes més iniciatives vinculades a l’economia social i solidària.

Alerta! Evidentment, el Camino ESS es planteja des d’una producció i un consum responsables, que sensibilitzi el visitant i, alhora, repercuteixi de manera positiva en la comunitat a nivell econòmic, social i mediambiental.

 

next2
plan-recuperacion-tuismo
Banner de Consentimiento de Cookies por Real Cookie Banner